maistori-bg.com ЩАМПОВАН БЕТОН, ФИБРО БЕТОН

ЩАМПОВАН БЕТОН, ФИБРО БЕТОН|Сливен| Щампован бетон, ЩАМПОВАН БЕТОН, ФИБРО БЕТОН|Сливен| Щампован бетон,

ЩАМПОВАН БЕТОН, ФИБРО БЕТОН

по-договаряне
обява №: 2055749183843
публикувана преди 11 дни
изтича след 3 месеца
Град: Сливен |Район: Сливен |Област: Сливен
   

Среден рейтинг: 0 / 5

5 0 (0)

4 0 (0)

3 0 (0)

2 0 (0)

1 0 (0)

Изпълнител Art Stone 0 мнения  |  Добави мнение за ЩАМПОВАН БЕТОН, ФИБРО БЕТОН

ЩАМПОВАН БЕТОН, ФИБРО БЕТОН

ЩАМПОВАН БЕТОН.
Щампованият бетон възниква в САЩ през 60-те години. През последните няколко години значителното увеличаване в мащабите на използване на този материал може да се открие в по- малки загуби, в сравнение с използването на каменни и керамични облицовки, получаване на желания декоративен ефекти.
Векове наред естественият камък е един от най-популярните строителни и облицовъчни материали. Днес обаче той е природният материал с най-голям брой изкуствени имитации, наречени изкуствен камък. Декоративният бетон е една от тези имитации. Но външният вид на покритията от него на практика не се отличава от този на облицовки, направени от който и да е тип естествен камък. Именно затова този материал с право се среща и под името изкуствен камък. Първоначално декоративният бетон във форма на отделни елементи, имитиращи естествен камък, е бил предназначен за облицоване на цоклите на сгради. Днес обаче приложението му е многостранно – използва се за декориране на фасади, огради, тераси, беседки, фонтани, колони, пещери, а също и в интериора. Този материал дава възможност и за реставрация на архитектурни паметници.

Щампованият бетон е модерна строителна технология превръщаща обикновения бетон в естествено изглеждащи камък, дърво, кожа, плочи, гранит, зидария и др. Технологията, благодарение на която се постига декоративния щампован бетон, позволява по-голяма гъвкавост при избора на цветове и форми. Декоративния щампован бетон придава изключително реалистичен външен вид и завършеност на изгражданите обекти. Той притежава висока устойчивост и по-голяма дълготрайност от класическият бетон поради използването на защитни циментнно кварцови посипки и лакови покрития. Щамрования ветон пешеходни пътеки и алеи, пред гаражи, на рампи, паркинги, за вътрешни пространства, фасадни и вътрешни стени, щамован бетон около плувни басейни, пред Щампования бетон е подходящ за естетично изграждане на пътища, детски площадки входовете на хотели, в ресторанти, магазини и други.

Има три процедури използвани в щампования бетон, които се различават от обичайните за класическия бетон – добавянето на основен цвят, на акцентиращ цвят и щамповане на релефен отпечатък върху бетона. Тези три процедури осигуряват щампованият бетон с цвят и форма подобна на естествените строителни материали:

– Добавяне на основен цвят: Основният цвят е главния цвят използван в щампования бетон. Той е подбран да отразява цвета на естествения строителен материал. Прилага се чрез добавяне на оцветител към бетона. Оцветителя е прахов пигмент използван за боядисване на бетона. Той може да бъде изпълнен по една от следните две процедури: интегрален цвят или насипване на цветен прах. Интегралния цвят е процедура при която целия обем от бетон е оцветен в основния цвят, чрез добавяне на оцветител в бетоновоза. Насипването на прахов оцветител е процедура при която повърхността на бетона се оцветява в основният цвят чрез разпръскване на оцветител по повърхността на мокрия бетон и нанасяне на прах върху най-горния слой на мокрия бетон.

– Добавяне на акцентиращ цвят: Акцентиращият цвят е вторичен оцветител използван в щампования бетон. Използва за създаване на текстура и изобразяване на допълнителни строителни материали напр. хоросан в щампования бетон. Той се нанася чрез прилагане на цветен отделител към бетона. Цветният отделител има две цели: да оцвети бетона и да предотврати залепването на щампите към него. Цветният отделител може да бъде нанесен по един от двата начина: ръчно насипване на цветен прах или с помоща на пулверизатор, преди щампирането на бетона.

КАКВИ СА ПРЕДИМСТВАТА НА ЩАМПОВАНИЯ БЕТОН?
По-евтина е настилката
По-бързо се изгражда
Богат избор от варианти
За да съм в крак с модата
Богата цветова гама
Дълготрайност
лесна поддръжка
Под настилката е невъзможно прорастване на бурени и треви

За развитието на фирмата до момента, допринасят както квалифицираната работна ръка с която разполагаме, така и висококачествените материали, предлагащи ни богата цветова гама и нюанси.

Резултатът е дълготрайна, висококачествена и естетическа настилка, подходяща за алеи, улици, пешеходни зони, площадки, паркинги, паркинги, паркове, за зоните около басейни, детски площадки и тераси и други площи на открито.
ФИБРО БЕТОН
Технологията се развива от 20-те години на миналия век, като се разработват композити на база цимент, армиран с минерални влакна. Употребява се като термична и акустична преграда. През 60-те и 70-те години GFRC се употребява широко като здрав, еластичен и негорим материал при изграждането на метални конструкции за високстъклено армиран бетон представлява композитен състав на база циментови и други хидравлични свързващи вещества, армиран с алкалоустойчиви неорганични влакна, комбинирани с адитиви, регулиращи времето на свързване, водно-циментовия фактор, гъстотата, пластичността, свиваемостта в зависимост от качествата, които се изискват към крайния продукт и техниката на нанасяно строителство. GFRC се изработва от стъклени алкалоустойчиви влакна AR Glass , хидравлични свързващи вещества, силикатни пълнители и други добавки, което прави материала здрав, еластичен, устойчив на въздушна ерозия и ултравиолетова светлина.
ФИБРО-ПОЛИМЕР ЦИМЕНТ
Композитен материал на база цимент, армиран със стъклени алкалоустойчиви фибри, добавки от специални полимери и пластификатори.
Фибрите добавят издръжливост на огъване, опън и удароустойчивост. Полученият материал дава възможност за производство на изключително здрави и в същото време леки продукти, които намират неограничено приложение в архитектурата, гражданското и промишлено строителство и др. :

– Архитектурни елементи – колони, арки, решетки, капители, балюстри, конзоли, и мн. др.

– Облицовки, настилки

– Окачени фасади – с различен размер, цвят, текстура

– Ландшафтна архитектура – маси, пейки, фонтани, скали, бордюри, водопади, цветарници и др. елементи.

Фибро-полимер циментът не е еднокомпонентен материал, а е композиран от материали, с различни свойства, специално разработени, за да отговарят на определени приложения.

Свойствата на фибро-полимер цимента зависят от начина на производство, количеството и вида на компонентите.

ПРЕДИМСТВА НА ФИБРО БЕТОНА
Продуктите изработени от него са леки, удобни за пренасяне и лесни за монтаж.
Елементите са устойчиви на корозия, гниене, плесени, вредните атмосферни въздействия и UV-лъчи.
Негорим материал – клас А1
Изключително големи възможности за разнообразни форми, дизайн, цвят и текстура.
Екологично чист продукт
Изключително подходящ за реставрация и възстановяване
СЪЩЕСТВУВАТ ДВА НАЧИНА ЗА РАБОТА С ТОЗИ ПРОДУКТ ЧРЕЗ ПРЪСКАНЕ И ЧРЕЗ НАЛИВАНЕ.



Щампован бетон, Щампован бетон, Щампован бетон на супер цени

Добави мнение за ЩАМПОВАН БЕТОН, ФИБРО БЕТОН| Art Stone