maistori-bg.com Щампован бетон, Щампован бетон, Щампован бетон на супер цени

Щампован бетон, Щампован бетон, Щампован бетон на супер цени|Сливен| Щампован бетон, Щампован бетон, Щампован бетон, Щампован бетон на супер цени|Сливен| Щампован бетон, Щампован бетон, Щампован бетон, Щампован бетон на супер цени|Сливен| Щампован бетон, Щампован бетон, Щампован бетон, Щампован бетон на супер цени|Сливен| Щампован бетон, Щампован бетон, Щампован бетон, Щампован бетон на супер цени|Сливен| Щампован бетон, Щампован бетон, Щампован бетон, Щампован бетон на супер цени|Сливен| Щампован бетон, Щампован бетон, Щампован бетон, Щампован бетон на супер цени|Сливен| Щампован бетон, Щампован бетон, Щампован бетон, Щампован бетон на супер цени|Сливен| Щампован бетон,

ЩАМПОВАН БЕТОН, ЩАМПОВАН БЕТОН, ЩАМПОВАН БЕТОН НА СУПЕР ЦЕНИ

по-договаряне
обява №: 8716151706989
публикувана преди 11 дни
изтича след 3 месеца
Град: Сливен |Район: Сливен |Област: Сливен
   

Щампован бетон, Щампован бетон, Щампован бетон на супер цени

Какво е щампован бетон
Щампованият бетон е декоративно оформен бетон, имитиращ по цвят и дизайн естествени повърхности като дърво, камък, кожа, гранит, мрамор и т. н. Най-общо казано процедурата по щамповане или декориране на бетона е свързана с дейностите по оформлението на един популярен изкуствен материал по начин да изглежда и наподобява скъп, луксозен или класически естествен материал. Като технология щамповането на бетон възниква в средата на миналия век и по-конкретно в началото на 60-те години. След като строителните инвеститори и обикновените собственици на имоти започват да показват към нея интерес, тя придобива невероятна популярност, която достига и до Европа. На нашият континент тя първо се заражда във Великобритания, като до края на миналия век вече във всяка европейска страна щамповането на бетон се възприема за една от най-успешните техники по евтино, практично и естетически издържано декориране на външни настилки, фасади и дори вътрешни елементи от украсата на интериора.

Използваната технология за щамповане позволява максимална гъвкавост, поради което и декорирането може да достигне до най-ексцентрични и разнообразни варианти без ограничения и лимити. В същото време, намаляването на разхода на естествен материал не само подпомага да се свие крайния бюджет за даден проект, но и съдейства за съвременния принцип на екологичното строителство и архитектура. Не трябва да подценяваме и факта, че щампованият бетон притежава висока устойчивост и по-голяма дълготрайност от класическият бетон поради използването на защитни циментено кварцови посипи и лакови покрития. Комбинирайки универсални технологични похвати в декорирането и щамповането с креативен дух и артистичен подход този вид оформление е идеален за различни обекти, в това число и градинско обзавеждане, фасади и повърхности пред паркинги и гаражи, настилки за индустриални сгради, цехове, офисни помещения, публични и частни имоти, хотели, ресторанти, магазини, отделни огради или тераси, а също така и допълнителни елементи към екстериора или интериора като фонтани, беседки, колони, пещери и т. н.
Щампован бетон - технология и изработка
Щампован бетон представлява модерна технология, целяща постигане на максимално оптимален и красив краен ефект, наподобяващ визията на естествения камък за сметка на намаляването на разходките и естествените природни ресурси. За да бъде постигната концепцията по визуалното превръщане на бетона в истински камък, кожа, гранит, плоча, дърво или зидария, се използва практична технология, която свежда до минимум сроковете по декориране, но затова пък завършва с наистина ефектен и задоволителен резултат.

При щамповането на бетон се наблюдават три основни процедури, които могат да бъдат извършени по отделно или в комбинация една с друга. Става въпрос за следните три начина на изработка на щампован бетон като декоративен ефект на завършена сграда или нейното крайно оформление, а също така и реновиране или дори ремонтиране.

1. Добавяне на основен цвят
Тази технология има за цел да се подбере цвят, който силно да напомня на нюанса на избрания естествен материал, който да се имитира върху бетоновата повърхност. В случая се добавят и смесват различни оцветители и прахови смесители. Цветен прах също би могъл да помогне в тази процедура. Главната задача на екипа с случая е да използва един интегрален цвят, който обаче да поеме и други допълнителни смесители, за да се постигне максиамално реалистичен краен ефект. Бетонът в тази процедура е засегнат само в най-горния си слой, тоест върху него е оставен нещо като траен отпечатък със силно имитиращ естествени материали вид.

2. Добавяне на акцентиращ цвят
В този случай акцентиращият цвят представлява вторичен цвят. Той се постига чрез добавяне на вторичен оцветител, който да създаде нова текстура в наличната повърхност. Също така, в процедурата се включва изобразяване на допълнителен строителен материал. Най-често, става въпрос за хоросан, който пресъздава зидария, дърво или естествен камък. Допълнителните орнаменти върху наличния бетон също могат да бъдат постигнати чрез този вид процедура. Самият цвят се нанася чрез прилагане на цветен отделител, като това става или с ръчно насипване на цветен прах, или със специален пулверизатор. Процедурата винаги се извършва преди основното щамповане на бетона.

3. Щампиране на бетон чрез шаблон
За тази процедура декорацията е релефно оформена чрез отпечатване върху самия бетон. Предварително се отлива самият бетон, а самото декориране става с помощта на подготвена щампа. Най-често щампата се отлива с полиуретан. Това е нова модерна технология, която замества остарялата техника с метал. Последната обаче също все още се ползва, най-често при специфичните желания или проект на клиента. Самата щампа се поставя чрез нанасяне на цветен отделител, кат преди това се извършва натиск, за да остане отпечатък върху отлетия бетон.
Цветове и дизайн в щампования бетон
Главната цел при щампования бетон е върху изкуствения материал да се изобрази нова облицовка или повърхност, която да имитира естествен материал. В зависимост от използваната технология – щамповане, поставяне на основен или акцентиращ цвят – а също така и от първоначално представения клиентски проект, цветовата гама, респективно дизайна на крайната целена повърхност варира и то в доста голям аспект от концепции. Разбира се, най-често, става въпрос за имитация на дърво или естествен камък, което се свързва с кафявата, респективно, бяло-сивата гама, но това съвсем не означава, че модерната палитра от крайни проекти за щампован бетон не могат да включат и интересни предложения в ярък цвят. Обикновено, отделните фирмите изпълнители предоставят нагледно цветова палитра за избор. Ние, също, разполагаме с богата палитра от нюанси, между които да избирате. Въпрос на ваша гледна точка, както и на наличния интериор, екстериор или архитектурен план е върху какво ще се спрете. Факт е обаче, че при щампования бетон цветът винаги е второстепенен, защото първото нещо, което трябва да се обсъди с изпълнителя е видът дизайн, който ще се преследва.

Самият дизайн пък отговаря на естествения материал, който бетонът ще имитира след прилагането на конкретната технология по щамповане. Както вече казахме, главно се поръчват концепции с дърво и естествен камък, но съществуват и много други интересни варианти като гранит, мрамор, зидария, плочи и дори кожа. При тях цветовете също са разнообразни и еднакво оригинални както когато преследват класически краен вид, така и при по-ексцентрични концепции и идеи.



ЩАМПОВАН БЕТОН, ФИБРО БЕТОН

Добави мнение за Щампован бетон, Щампован бетон, Щампован бетон на супер цени| Антон Караянев





Подобни услуги за Сливен