maistori-bg.com ИЗГРАЖДАНЕ НА ФУНДАМЕНТИ

ИЗГРАЖДАНЕ НА ФУНДАМЕНТИ|Варна| Фундаменти,

ИЗГРАЖДАНЕ НА ФУНДАМЕНТИ

по-договаряне
обява №: 3530043788739
публикувана преди 12 дни
изтича след 3 месеца
Град: Варна |Район: Варна |Област: Варна
   

ИЗГРАЖДАНЕ НА ФУНДАМЕНТИ

Строителна фирма за направа на фундаменти
Предназначение на фундамент.
Основното предназначение на фундаментите на сградите е да разпределят натоварването от стените, прилежащите конструкции, да противодейства на слягането на земните пластове, разположени под него, както и да предпазва сутерените и приземните етажи от проникване на подземни води и влага.

За отвеждането на повърхностните води е необходимо да се направи съответна дренажна система в земята, а самото предпазване на фундамента от влагата изисква съответната хидроизолационна система. Тези теми са изключително важни за гарантиране на дългогодишна безпроблемна експлоатация на сградата, затова на етап фундаментни работи всичко трябва да бъде изпълнено според изискванията. За тази цел, предварително се прави вертикална планировка, а около обекта се полага първоначално скеле. Цената на фундаментите за някои сгради може да достигне до 15 – 20% от общата инвестиция за изграждането на обекта.

Неизменно, въпросът за избора на надежден и не много скъп фундамент е важен за всеки строител. За вземането на правилно решение преди всичко е необходимо да се познава добре терена, върху който ще се строи. Той трябва да се оцени по здравина, устойчивост към разместване на пластовете, възникване на свлачища, ерозия, промяна в обема при замръзване и размразяване на почвата. Оценката на терена може да се направи само след прецизни геоложки проучвания, извършени от специализирани организации. При отсъствие на такива данни и при необходимост от самостоятелно изследване на терена на строителната площадка трябва да се изрови шурф или да се сондира изкоп. По време на изкопните дейности за шурфа е необходимо да се обърне особено внимание на почвения или насипния слой, тъй като по правило те не се използват в качеството на основи. Освен това, е необходимо да се установи нивото и вида на подпочвени води.

Оферти и цени за Фундаменти
Контакт форма

Запазете час за оглед!
Ние ще Ви изготвим подробна оферта за Фундаменти!
Ще предложим максимално кратък срок за изпълнение!
Класификация на земната основа

Накратко теренът за строителство може да се характеризира по следния начин:
– скален и отломъчен – здрав, не се размива и не се разширява при замръзване на почвата, ако не съдържа глинени и пясъчни частици;
– песъчлив терен – може да служи за добра основа;
– дребнозърнест и прахообразен – може да се използва в качеството си на основа, но предполага в повечето случаи дълбоко фундиране и често наподобява по свойствата си на плаващи пясъци;
– глинест терен – в сухо състояние служи като добър фундамент, във водонаситено състояние и при малка плътност в случай на измръзване на почвата силно се издува и променя обема си.

Най-добри като основа са фундаментите от еднороден минерален терен без наличие на торф или валуни с големи размери и с дълбоко разположени подпочвени води. На такъв терен при правилно разпределение на натоварването, фундаментът получава равномерно разпределение на влагата. От основата трябва да се отделят различните нееднородни примеси органични материали, валуни и други разнородни образувания . .

Видове фундаменти

Видовете фундаменти се избират по големината на натоварванията, чувствителността на самата конструкция на сградата, качеството на терена при основата, опасността от въздействието на леда, използваните материали. Голямо значение има и предполагаемото време, за което ще се експлоатира активно изгражданата сграда. Най-общо, експлоатационният срок на различните фундаменти може да определи по следния начин: ивични стоманобетонни фундаменти -150 години, бетонни пилоти – 30-50 години; дървени пилоти – 10 години.

Ивичният фундамент се поставя обикновено под сграда с по-тежки стени бетонни, каменни, тухлени и др. или с тежки покриви. Той се полага под всички външни и вътрешни основни стени. Наличието на мазе под сградата или на гараж или приземен етаж правят просто необходим изборът на този тип фундамент. Изграждането на обитаем приземен или подземен етаж е целесъобразно при сгради с голямо околно пространство и добре отводнен терен. Височината на такъв етаж обикновено се ограничава на 1, 9 – 2, 2м. Дълбочината на полагане на фундамента трябва да е 0, 5м под пода на подземния етаж. Освен устойчивост и дълготрайност, стените трябва да са с добри топлоизолационни свойства и надеждна хидроизолация. Също така е необходимо да е оборудвана с вентилационен отдушник с канал със сечение не по-малко от 140х140мм. За обезпечаване на необходимата тяга на канала, се препоръчва той да се изпълни наедно с отвода за комина.

Целесъобразно е и полагането на ивичния фундамент на неголяма дълбочина в случай на опасност от възникване на неравномерни деформации на терена. В този случай се използва последователно свързан армиран пояс. Незаменим е ивичният фундамент, когато цокълът изпълнява ролята на подпорна стена за терена. . .



ИЗГРАЖДАНЕ НА ФУНДАМЕНТИ - Видео

Добави мнение за ИЗГРАЖДАНЕ НА ФУНДАМЕНТИ| СТРОИТЕЛЕН ЛИДЕР ВАРНА





Подобни услуги за Варна






Други строителни услуги за Варна

Строителни услуги Варна град

Ремонт на покриви най ниски цени

Варна

ХЪС ООД ТЪРГОВИЯ И ПРОИЗВОДСТВО НА МЕТАЛИ

Варна

Редене на Гранитни Павета Плочки и Парко Елементи

Варна

Гипскартон

Варна

Шпакловане

Варна

Боядисване

Варна

Къртене и Събаряне

Варна

Ел и ВиК инсталации

Варна

Подови настилки

Варна

Замазки

Варна

Дограма

Варна

Довършителни работи

Варна

довършителни дейности, сухо строителство, ремонти

Варна

Тапицерски услуги

Варна

Услуги с мини багер варна

Варна

Ремонт и цялостно изграждане на нови покриви в град Варна.

Варна

ПАРАПЕТИ

Варна

НАСТИЛКИ ВАРНА

Варна

ЗИДАРИИ И ЗАМАЗКИ

Варна

ДЕКОРАТИВНИ МАЗИЛКИ ВАРНА

Варна

БОЯДИСВАНЕ Варна

Варна

СУХО СТРОИТЕЛСТВО ВАРНА.

Варна

ХИДРОИЗОЛАЦИИ ВАРНА

Варна

Топлоизолация Варна

Варна

Основен ремонт на къщи в град Варна

Варна

Груб строеж на къщи цени за град Варна.

Варна

Кофражи Дървени Kонструкции Всякакви Ремонти.

Варна

Строителство на фамилни къщи и жилищни сгради

Варна

Извършвам строителни услуги

Варна

Майстори за направа на фундаменти

Варна