maistori-bg.com Габиони за ограда, леки огради с габиони, плътна ограда от габиони, ограда от габиони

Габиони за ограда, леки огради с габиони, плътна ограда от габиони, ограда от габиони|София| Габиони, Габиони за ограда, леки огради с габиони, плътна ограда от габиони, ограда от габиони|София| Габиони, Габиони за ограда, леки огради с габиони, плътна ограда от габиони, ограда от габиони|София| Габиони, Габиони за ограда, леки огради с габиони, плътна ограда от габиони, ограда от габиони|София| Габиони, Габиони за ограда, леки огради с габиони, плътна ограда от габиони, ограда от габиони|София| Габиони, Габиони за ограда, леки огради с габиони, плътна ограда от габиони, ограда от габиони|София| Габиони, Габиони за ограда, леки огради с габиони, плътна ограда от габиони, ограда от габиони|София| Габиони, Габиони за ограда, леки огради с габиони, плътна ограда от габиони, ограда от габиони|София| Габиони,

ГАБИОНИ ЗА ОГРАДА, ЛЕКИ ОГРАДИ С ГАБИОНИ, ПЛЪТНА ОГРАДА ОТ ГАБИОНИ, ОГРАДА ОТ ГАБИОНИ

по-договаряне
обява №: 3000068972959
публикувана преди 12 дни
изтича след 3 месеца
Град: София |Район: София |Област: София
   

Габиони за ограда, леки огради с габиони, плътна ограда от габиони, ограда от габиони

Габиони за ограда? Звучи интересно!
Сигурно често си задавате въпроса какво точно е габионът и как бихте могли да го използвате?
Габионите всъщност представляват мрежа, оформена под формата на куб или паралелепипед, която се запълва с камъни или други инертни материали. За по-голяма стабилност на конструкциите се поставят диафрагми, т. е. допълнителни прегради, които предотвратяват прекомерното разтягане или деформацията на мрежата на габиона.

Използването на габионите в строителството е ефикасно и екологосъобразно решение най-често за предотвратяване на ерозия и използват за стабилизиране и укрепване на насипи, склонове, свлачища, реки, брегови линии, пътища, магистрали и т. н. Те са изработени от специална стомана с дебело цинково покритие. Съоръженията от габиони са много издръжливи и устойчиви на земното налягане, лесни са за монтаж, не изискват почти никаква поддръжка и са самоотводни, което ги прави идеално решение за изграждането на стени.


I. Ниски плътни огради от габиони
Ниските плътни огради от габиони се използват най-вече с декоративна функция. Те намират приложение в двора и градината под формата на огради на отделните площи, отделяне на кътове и градинки, но също така играят и основна функция при изграждането на укрепващи стени. Много често по-ниските конструкции от габиони се използват за основа при изграждането на огради. Най-често се изпълняват от електрозаварени габиони с височина до 50см или плетени габиони от двойно-усукана хексагонална мрежа. Изграждането на основата от габиони е по-икономичен вариант, в сравнение с бетоновите основи. Предлагат се различни варианти, които могат чудесно да се съгласуват с други материали като дърво, метални оградни пана , мрежа и др. Освен това могат да се съчетаят и с колони от габиони с различни височини и форми.

II. Изграждане на леки огради с габиони
Габионите могат да бъдат помощни материали при изграждането на леки огради. Те могат да се използват при изграждането на колони от габиони, за които да бъдат захванати металните оградни пана, електрозаварена мрежа, дървен материал, метални решетки по избор на клиент или друго. Колоните от габиони са стабилни, екологосъобразни, лесни за поддръжка и модерни днес. Те се произвеждат с различни височини от 1. 50м, 1. 70м или 2. 00м, съобразени с височината и на оградни пана и мрежи. Размерът на колоната също варира, съобразен с бъдещата конструкция. Изграждането на колоните от габиони става лесно и се избягва нуждата от бетонова основа за цялата ограда. Габионите осигуряват необходимата стабилност на цялата конструкция, а и придават естетичност и модерен вид на новата ограда.

II. Изграждане на плътна ограда от габиони
Благодарените на габионите, могат да се изградят плътни високи огради или подпорни стени. Оградите от плътни габиони са стабилни, здрави, шумоизолиращи и освен това, можете да се скриете от любопитните погледи на вашите съседи. Изграждането на такъв тип ограда не налага нуждата от бетонова основа, но е нужно при монтажа на габионите, те да бъдат вкопани в земята и да се използват анкерни колове, забити в земята. При издигането на стена или ограда от габиони с декоративна функция, то те най-често се изпълняват от електрозаварени габиони. При желание габионът да има подпорна или укрепваща функция е добре да се използват плетени габиони. Стената от габиони е плътно съоръжение, за което е нужно да има достатъчно място за неговото поместване. Най-често габионите са с минимална ширина от 50см, но е възможно да бъдат изработени по индивидуално задание на клиент.

II. Изграждане на плътна ограда от панелни електрозаварени решетки
Най-красивият, но и по-скъп вариант при изграждането на оградите от габиони, е използването на модулни панели от габиони. Те се полагат един върху друг, като между двете страни се оставя разстояние, не по-голямо от 30см, което се запълва с инертни материали по желание на клиент. Модулните панели от електрозаварени решетки се произвеждат от по-дебел поцинкован тел Ф5. 00мм, а отвора на клетките е по-голям от обичайните. Това гарантира здравината на самата конструкция. При нейното изпълнение се използват швелери или друг подходящ материал, между които се нареждат поцинкованите габионни решетки. Модулните габионни пана нямат нужда от бетонна основа и могат да се използват на стъпаловиден терен. Позволява се и тяхното вкопаване в земята. Възможно е тяхното комбиниране и с други оградни системи като оградни пана и др.

За повече информация се свържете с нас на телефон: +359 876 836 490 | +359 888 050 367

Да изберем ли ограда от габиони?
Все още изпитвате известно колебание дали да използвате стени или ограда от габиони в градината си? Ето защо решихме да ви предложим плюсовете и минусите на използването на този вид огради:

Оградата от габиони има много предимства – предлага надеждна защита срещу шум, неприкосновеност на личния живот, и освен това има модерен дизайн. Ниските разходи за поддръжка, издръжливост и функционалност са основните предимства на тези типове огради. Оградата от габиони може да бъде идеален проект за хора, които не са много квалифицирани по отношение на бетонни съоръжения или хора, които не се чувстват достатъчно сигурни, че искат да имат класическа ограда от тухли. Освен това материалите са лесни за транспортиране, като по този начин се харчат по-малко пари.
Устойчивостта е много важно предимство на габионните стени. Те не могат лесно да се свлекат по наклонен или ерозиращ терен. Силната основа и гъвкавостта на габионите поемат леките движения на земната основа.
Екологичността и възможността за комбиниране с други материали са друго предимство. Габионите могат да бъдат комбинирани с дърво, метал, бетон или друг материал за ограда или градински стенен материал. Дават голяма възможност да осъществите мечтаната ограда, които вече се е появила във въображението ви.
Оградите от габиони имат отличен дренажен капацитет. Разстоянията между скалите може да бъде запълнена с растителност и утайка, която ще укрепи стената от габион. В допълнение, пролуките между скалите позволяват на водата да се стича през структурата, което спомага за поддържане ниското ниво на надземните води.



Монтаж на габиони, огради с габиони

Добави мнение за Габиони за ограда, леки огради с габиони, плътна ограда от габиони, ограда от габиони| Smart Metal Group

Други строителни услуги за София

Строителни услуги София град

Асфалтиране на паркинги в София

София

Асфалтиране на алеи в София

София

Асфалтиране на големи площи в София

София

Асфалтиране на малки площи в София

София

Асфалтиране на дворове и паркинги в София

София

Асфалтиране на тротоар в София

София

Асфалтиране на улици в София

София

Асфалтиране на пътища в София

София

Архитектурно студио УЛЯНОВ АРХИТЕКТИ

София

Сглобяеми къщи

София

Асфалтиране София

София

Услуги с гипсокартон

София

Зидария и замазки

София

Груб строеж, Груб строеж на къщи

София

Кофраж и арматура

София

СУХО СТРОИТЕЛСТВО, МОНТАЖ НА ГИПСОКАРТОН

София

Ремонт на покриви, хидро изолация на покриви, дървени навеси, метални конструкции, монтаж на термо панели

София

Изравняване на под преди ламинат, саморазливна и машинна замазка

София

Шлайфани и щамповани бетони

София

Външна фасадна мазилка – Качество на ТОП цена

София

Полагане на декоративна мазилка

София

Ремонт и цялостно изграждане на нови покриви в град София.

София

Видеодиагностика на канали

София

Отпушване на канали и ремонт

София

Мазилки, замазки, шпакловки, зидарии, боядисване, топлоизолация, облицовки

София

БОЯДЖИЙСКИ УСЛУГИ.

София

Фирма за строителни ремонти в София - Цени.

София

Редене на тротоарни плочки, унипаваж, паркинг елементи, ремонт на покриви в София и региона.

София

Вътрешни Ремонти.

София

Хидроизолация 100 % Качество.

София