maistori-bg.com ИЗРАБОТКА И МОНТАЖ НА ОГРАДА С ОГРАДНИ ПАНА

ИЗРАБОТКА И МОНТАЖ НА ОГРАДА С ОГРАДНИ ПАНА|София| Огради,

ИЗРАБОТКА И МОНТАЖ НА ОГРАДА С ОГРАДНИ ПАНА

по-договаряне
обява №: 2181225293672
публикувана преди 12 дни
изтича след 3 месеца
Град: София |Район: София |Област: София
   

ИЗРАБОТКА И МОНТАЖ НА ОГРАДА С ОГРАДНИ ПАНА

Монтажът на оградна система по границите на вашият имот е задължителна за сигурността на вашето семейство и имот както и за разграничаване на вашият парцел от тези на вашите съседи и съседни улици.

Както много често съветваме нашите клиенти да обмислят варианти за изграждане на масивна или плътна ограда, в някои случаи по-разумният вариант за много собственици на имоти е изграждането на ограда с оградни пана, тъй като този тип ограда е сравнително по-бюджетен и доста по-бързо се изгражда/монтира.


Пазара за оградни системи предлага оградни пана, оградни колове, планки, тапи и всички необходими за оградната система фиксиращи елементи.
В зависимост от бюджета, с който се отделили можете да изберете между обикновени поцинковани оградни пана нискобюджетни , оградни пана с PVC покритие и усилени оградни пана. Също можете да изберете и височината на оградните пана, като може да бъде 1000 мм. , 1200 мм. , 1500 мм. , 1700 мм. и 2000 мм. Ширината на оградното пано е 2500 мм.

Най-предпочитаната височина на оградните пана е 1700 мм. и 2000 мм.

Без значение какъв вид оградно пано сте избрали е важно да бъде изпълнен монтажа на вашата ограда правилно и професионално.

Основен елемент за качеството и издържливостта на вашата ограда е тя да бъде фиксирана/монтирана към здрава бетонна основа или бетонни стъпки.

Ако предпочитате изцяло бюджетен вариант за вашата ограда следва паната да бъдат монтирани с бетонни стъпки. Но ако планирате в бъдеще да ви бъде изградена масивна ограда по индивидуален проект и изработка, най-рентабилно би било да ви бъде изграден стоманобетонен фундамент, към който да бъдат монтирани оградните пана, а когато решите да подмените оградата ще имате фундамента, от който да стартирате изграждането на избраната от вас нова ограда.

Стоманобетонният фундамент се изгражда както фундаментите на останалите видове огради: трасиране на периметърът, направа на изкоп, уплътняване на изкопа, полагане на дренажен слой, направа на двустранен кофраж, полагане на армировъчно желязо и бетониране. След изсъхване и набиране на якост на бетона следва фундамента да бъде декофриран и прегледан за дефекти и пукнатини. Необходимо е изграденият стоманобетонен фундамент да няма пукнатини, цепнатини или ронещ се бетон. В случай на наличие на описаното следва дефектите да бъдат отстранени с фугопълнител и бързосъхнещи заменящи бетона материали с цел бързо и качествено отстраняване на появили се дефекти. След като стоманобетонният фундамент е набрал якост и без никакви дефекти следва да бъде монтирана оградната система- колчета, оградни пана, фиксатори.

Ако сте предвидили монтажът на оградните пана да бъде изпълнен посредством бетонни стъпки, следва същите първо на бъдат изпълнение, а положеният бетон да набере якост пред монтажа на паната.

След трасиране на границите на вашият имот, следва вашият геодезист да ги отбележи, а водейки се по тях да бъде разположена оградата.

След направените необходими замервания през 251 см. се изкопават дупки за бетони стъпки. В дъното на изкопа се полага дренажно-армиращ елемент, а след това полагането на бетона. Ако предвидената товароносимост на цялата ограда е голяма, следва паралелно с бетонирането на бъдат положени металните колове, като част от тях ще остане вкопана и бетонирана, което ще придаде цялостна здравина и издържливост на ветрове и механични вибрации на вашата ограда.

В случай, че е предвидено оградната система да бъде изградена посредством анкериране на коловете, същите трябва да бъдат монтирани след пълното набиране на якост на бетона и анкерни болтове с подходяща дължина.

Как се монтира ограда с оградни пана?



Преди да стартирате монтажа на оградата е важно да проверите:

Границите на вашият имот според кадастралната карта и скицата на вашият имот
Нормативните изисквания за допустимата височина и други особености, касаещи изграждането и монтажа на огради във вашата община
За наличие на подземни кабели и тръби по границите на вашият имот, където ще бъде монтирана оградата
При пълна готовност за стартиране на монтажа на оградата е важно на обекта да бъдат доставени и разположени всички необходими материали и части за изграждането на оградата:



Оградни колове/стълбове
Капачки за колове
Анкери
Планки
Куки за свързване на пана
Фиксатори
Клипсове
Крепечни елементи
Опъвачи
Етапи за монтаж на ограда с огради пана:



Първи етап:

След като вече сте наясно с границите на вашият имот, следва да геодезист да трасира границите на вашият имот с цел монтаж на ограда с оградни пана.



Втори етап:

Към този етап на изграждането на вашата ограда вече би следвало да имате договор с фирмата, която ще изпълни монтажа както и : датата на стартиране на изграждането/монтажа на оградата, начин на изпълнение и организация, дата на доставна на материалте, тяхното разположение, съхранение и охрана.



Трети етап:

Доставка на материали, планиране на строителната дейност и направа на бетонни стъпки.



Преди направата на бетонните стъпки следва да се изпълнят следните задачи:

Измерване на цялата дължина на оградата и отбелязване/маркиране на местоположението на бетонните стъпки
Отбелязване на местоположението на вратата
Опъване на канап между местиположението за първата дупка в една линия
След изкопаванетона всяка дупка канапа се опъва и проверява линията с цел ненавлизане в чужд имот или изкопаване в неправилна линия
Изкопаване на дупки с ширина 30-40 см. и дълбочина 50-60 см.
Ако има наличие на подпочвени води или районът е с по-висока влажност се изкопава по-дълбока дупка с цел полагане на дренажен слой преди бетона
Уплътняване на дъното на дупката
Полагане на пясъчна основа
Монтаж на стоманобетонна форма за стълб
Позициониране на оградния кол
Фиксиране на положения кол с фракция
Нивелиране на коловете и бетониране на бетонните стъпки

Четвърти етап:

След като бетона набере достатъчно якост следва монтажа на фиксаторите, опъвачите, оградните пана и крепежните елементи.

Монтажът на оградната система трябва да бъде изпълнен съгласно предоставните инструкции за монтаж от производителя на оградните пана. При монтажа е важно да бъдат вложени предоставените от производителя крепежни елементи и фиксатори. Важно е монтажът да бъде изпълнен правилно и чрез фиксиране и нивелиране.

След монтажа на всички пана следва да се монтират вратите.

При наклонен терен следва предварително да бъде изчислен наколна и фиксирането на паната към коловете с еднакво стъпаловидно разстояние между тях с цел правилна симетрия на монтажа и устойчивост на цялата оградна система.



Изграждането и монтажът на ограда с огради пана не е сложен строително-монтажен процес, но трябва да бъде изпълнен професионално и в пълно съответствие с нормативните изисквания, да бъдат вложени качествени материали и да бъде изградена устойчива и здрава основа за оградните колове.



Метални огради, Пояс Колони, Изработка на метални врати и порти, Дървени огради, навеси

изграждане на огради лепене на оформен и неоформен камък

ИЗКОПИ ЗА ОГРАДИ | Изкопи за направа на фундаменти за огради

Добави мнение за ИЗРАБОТКА И МОНТАЖ НА ОГРАДА С ОГРАДНИ ПАНА| Прокюрмънт Пърформър

Други строителни услуги за София

Строителни услуги София град

Асфалтиране на паркинги в София

София

Асфалтиране на алеи в София

София

Асфалтиране на големи площи в София

София

Асфалтиране на малки площи в София

София

Асфалтиране на дворове и паркинги в София

София

Асфалтиране на тротоар в София

София

Асфалтиране на улици в София

София

Асфалтиране на пътища в София

София

Архитектурно студио УЛЯНОВ АРХИТЕКТИ

София

Сглобяеми къщи

София

Асфалтиране София

София

Услуги с гипсокартон

София

Зидария и замазки

София

Груб строеж, Груб строеж на къщи

София

Кофраж и арматура

София

СУХО СТРОИТЕЛСТВО, МОНТАЖ НА ГИПСОКАРТОН

София

Ремонт на покриви, хидро изолация на покриви, дървени навеси, метални конструкции, монтаж на термо панели

София

Изравняване на под преди ламинат, саморазливна и машинна замазка

София

Шлайфани и щамповани бетони

София

Външна фасадна мазилка – Качество на ТОП цена

София

Полагане на декоративна мазилка

София

Ремонт и цялостно изграждане на нови покриви в град София.

София

Видеодиагностика на канали

София

Отпушване на канали и ремонт

София

Мазилки, замазки, шпакловки, зидарии, боядисване, топлоизолация, облицовки

София

БОЯДЖИЙСКИ УСЛУГИ.

София

Фирма за строителни ремонти в София - Цени.

София

Редене на тротоарни плочки, унипаваж, паркинг елементи, ремонт на покриви в София и региона.

София

Вътрешни Ремонти.

София

Хидроизолация 100 % Качество.

София