maistori-bg.com Машинна Подова Замазка

Машинна Подова Замазка|Асеновград| Машинна замазка,

МАШИННА ПОДОВА ЗАМАЗКА

по-договаряне
обява №: 4606689057109
публикувана преди 11 дни
изтича след 3 месеца
Град: Асеновград |Район: Асеновград |Област: Асеновград
   

Среден рейтинг: 0 / 5

5 0 (0)

4 0 (0)

3 0 (0)

2 0 (0)

1 0 (0)

Изпълнител Zamazka 0 мнения  |  Добави мнение за Машинна Подова Замазка

Машинна Подова Замазка

За пясъчно циментовата подова замазка се нуждаем от много пясък и цимент, разбира се.

Много е важно преди започването на работата да се определи точно нивото в целия апартамент и замазката да се положи в съответсвие с крайните настилки – паркет или гранитогрес, които могат да бъдат и с различна дебелина.

Затова и замазката трябва да се положи с различна дебелина в различните помещения, но крайният резултат трябва да бъде един – изравнено ниво навсякъде в апартамента.

Подовата замазката е подходяща за полагане върху бетонови и здрави цименто-пясъчни основи.

Подготвеният за работа разтвор се нанася в един слой с машина върху основата. Подравняването на подовата замазка става с метален мастар, като се съблюдава дебелина на слоя.

Здравината и трайността на замазката зависят от процентното съотношение вода/цимент в разтвора. При завишаване на съотношението вода/цимент над препоръчителното често за по-лесно нанасяне на разтвора се добавя повече от необходимото количество вода , здравината на замазката намалява, тя има по-малка якост на натиск и опън и времето за изсъхването й се удължава. Получава голямо свиване на нанесения материал. В резултат от това възникват напрежения, които водят и до поява на пукнатини.

Дебелината на традиционните разтворими замазки трябва да е не по-малка от 30 мм, като обикновено варира около 50 мм, но може да достига и много повече.
Ако подовата замазката е по-тънка тя ще започне да се отделя от основата и да се цепи.

Ако се получи нещо такова, е най-добре замазката да се замени с нова. Защо всъщност това е толкова важно? Ако, например, ще облицовате пода с керамични плочки и замазката под тях има лошо сцепление с повърхността на бетонната плоча, при ходене по пода ще се разнася дразнещ шум. Освен това, с течение на времето, вследствие от експлоатацията, подът ще стане неравен и плочките ще започнат да се отделят от основата.

Съществен недостатък на класическите разтворими подови замазки е продължителният срок за изсъхване и достигане на максимална якост. Между полагането на замазката и нанасянето на финишното покритие технологично се изисква едно сравнително дълго прекъсване от около 28 дни, необходимо за набиране на якост на бетона. Без това циментно-пясъчната замазка не гарантира получаване на идеално равна повърхност.

Затова и ние трябваше да изчакаме да изсъхне замазката преди да започнем с полагането на подовите настилки.



Добави мнение за Машинна Подова Замазка| Zamazka





Не бяха намерени подобни обяви!